ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΕ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού σε μία εβδομάδα δράσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο την 21η Νοεμβρίου 2016.

Στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης των μνημείων και του έργου που συντελείται για την προστασία τους και την απόδοσή τους στην κοινωνία, το σημαντικότερο όπλο των αρχαιολόγων και των άλλων εργαζομένων στον πολιτισμό είναι η ίδια η δουλειά μας. Για αυτό διοργανώνουμε μια σειρά διαφορετικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το πολυσχιδές έργο (ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό κ.λπ.) που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη σημασία του για την σύγχρονη κοινωνία.

Ανοίγουμε τις πόρτες των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων, των μουσείων, των αποθηκών και των εργαστηρίων συντήρησης και μιλάμε με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους, ενήλικες και μαθητές, δασκάλους και δημοσιογράφους, αγρότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες και … για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη.

Σημείωση: Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για όσους συμμετέχουν στις υπό συζήτηση εκδηλώσεις είναι δωρεάν

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (Γραφείο Κρήτης)

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, ώρα 9.30-12.00, Φρούριο της Θάλασσας (Κούλες)

Ξεναγήσεις στις εκθέσεις γλυπτών και ναυαγίων στο Φρούριο της Θάλασσας (Κούλες) από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Ηρακλείου και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (Γραφείο Κρήτης).

Πληροφορίες: 2810 288 484, 2810 24 42 71 E-mail: efahra@culture.gr
E-mail: eena@culture.gr

Σχολιάζοντας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s