ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λ.Σ.)

Προβλήματα προκάλεσε η σημερινή κακοκαιρία στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι το Blue Horizon εξήλθε από το λιμάνι και αγκυροβόλησε έξω από αυτό καθώς ο πλοίαρχος έκρινε ότι η παραμονή του εντός του λιμανιού υπό αυτές τις συνθήκες θα αποτελούσε κίνδυνο για το πλοίο.Το Blue Horizon επέστρεψε στο λιμάνι λίγο πριν τις 17:00,φόρτωσε και αναχώρησε κανονικά για Πειραιά.

Άλλα δύο περιστατικά έλαβαν χώρα σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Ελαφρύς τραυματισμός στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πτώση ανδρός στο λιμένα Ηράκλειου

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την διασφάλιση πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΙΝΑ” Ν.Η. 138, στην οποία συμμετείχαν ιδιώτες και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, τραυματίστηκε ελαφρά στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση.
Ανωτέρω στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΠΑΝΑΝΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, εξήλθε καλά στην υγεία του.
Επιπροσθέτως, ένας 63χρονος ημεδαπός ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση, έπεσε στη θάλασσα και άμεσα τα στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. τον ανέσυραν καλά στην υγεία του.

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον εκπρόσωπο του Ε/Γ – Τ/Ρ “ΚΑΛΥΔΟΝΑ” Ν.Η. 40 το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στο λιμένα Ηρακλείου, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το σκάφος προσέκρουσε στον προβλήτα.
Κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε ρήγμα στα έξαλα της αριστερής πρύμνης του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ σκάφους διαστάσεων 1μ. Χ 1μ.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε υπήρξε τραυματισμός.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΑΛΥΔΟΝΙΑ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Σχολιάζοντας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s