Ο.Λ.Η. ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΛΕΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!!

20140508_092132_resized

 

φωτογραφία από: heraklion.gr

Συνεργασία Δημάρχου με πρόεδρο Ο.Λ.Η.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 8-5-2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΛΗ

 Συνεργασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Γιάννη Μπρά για διάφορα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την ενίσχυση της κρουαζιέρας ,την νέα Μαρίνα και τα Νεώρια.

υγκεκριμένα οι κύριοι Κουράκης και Μπράς συμφώνησαν:

– Για την Κρουαζιέρα

Συντονισμένες ενέργειες με στόχο να ενισχυθεί στο Ηράκλειο και το λιμάνι του το Ηοme –port κρουαζιέρας (αφετηρία και τερματισμός) δηλ βασικός προορισμός κρουαζιερόπλοιων που θα επιφέρει παράλληλη αύξηση της κίνησής και των ωρών παραμονής τους με μεγάλα οικονομικά οφέλη για την τοπική οικονοµία.

Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε η από κοινού συμμετοχή Δήμου Ηρακλείου και ΟΛΗ στην Διεθνή έκθεση Κρουαζιέρας SEE –TRATE EUROPE που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας .

Παράλληλα όλα τα μουσικά σύνολα του Δήμου θα συνεχίσουν και αυτή την τουριστική σεζόν να προσφέρουν ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου των χιλιάδων επισκεπτών πραγματοποιώντας 30 συναυλίες σε διάφορα σημεία του Λιμένα και της πόλης του Ηρακλείου.

Επίσης θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις προς τις αστυνομικές αρχές για καλύτερη αστυνόμευση και πάταξη του παρεμπορίου.

– Μαρίνα στο Παγκρήτιο

H δημιουργία πράσινης μαρίνας στο θαλάσσιο μέτωπο μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο είναι στις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και συμφωνήθηκε με τον ΟΛΗ το επόμενο διάστημα θα γίνει roadshow και να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον για να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο μεγάλης κλίμακας τουριστικό λιμενικό έργο .

Στόχος είναι η τουριστική μαρίνα να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πόλης, με την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, και να βοηθήσει στην αύξηση των επισκεπτών όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά και για τη χώρα.

 – Δεξαμενή νερού στα Νεώρια

Μετά την ολοκλήρωση όλων των ενεργειών για την αναβάθμισή τους αισθητικά και λειτουργικά(μικροπαρεμβάσεις,φωτισμός ,άντληση υδάτων κλπ) την ερχόμενη εβδομάδα όλα τα Νεώρια θα είναι φωτισμένα και θα αναδειχθούν με την «έξυπνη» πινακίδα σήμανσης Infosim, που θα αναφέρεται στην ιστορία των σπουδαίων αυτών μνημείων.

Επίσης θα φωτισθεί και η ιστορική δεξαμενή νερού Zane που βρίσκεται πίσω από τα Ανατολικά Νεώρια (περιοχή Χημείου)

Επίσης προγραμματίζονται τα επόμενα βήματα για την ανάδειξή τους με βάση τον Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διεξήγαγε ο Δήμος Ηρακλείου.

– Νέα διαδρομή για πεζούς και ποδήλατα

Με την ολοκλήρωση της Δυτικού Παραλιακού Μετώπου στόχος είναι να δημιουργηθεί και να αναδειχθεί για πρώτη φορά μια νέα ασφαλής διαδρομή για πεζούς και ποδήλατα ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΟΛΟ, μήκους 9 χιλιομέτρων με ειδική ενδιάμεση σήμανση .

Η νέα αυτή διαδρομή θα δώσει την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες να απολαύσουν όλο το παραλιακό μέτωπο.

Πηγη: http://www.heraklion.gr

Σχολιάζοντας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s